Yin yoga

Yin yoga
Bij Yin yoga worden posities langer vastgehouden, waardoor je meer tijd hebt om je grenzen te verleggen en verkennen. De houdingen zijn daarbij vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Je gebruikt de houdingen om je lijf beter te voelen. De Yin yogales heeft een relatief rustig karakter: je neemt de tijd voor je lichaam.

De meeste sporten hebben als doel je spieren te aan- en ontspannen, bij Yin yoga laat je ze juist zoveel mogelijk los. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn Yin omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht. Doordat Yin yoga zich recht op de flexibiliteit van het bindweefsel en de gewrichten is het heel geschikt voor mensen met een zittend beroep. Door veel te zitten belast je vooral je rug en bekken en tijdens de Yin yoga laat je dit juist los.

Je kunt Yin yoga het beste ’s ochtends beoefenen als de spieren nog stijf zijn. Het grootste effect bereik je wanneer je Yin yoga combineert met een yang yogavorm zoals poweryoga. Ook kan Yin yoga een aanvulling zijn op andere sporten zoals hardlopen.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.