Roze

De kleur roze is een combinatie van rood en wit.
Het is de kleur waarmee aangeduid wordt als een baby van het vrouwelijke geslacht is en is sinds enige jaren de kleur, waarmee homoseksuelen zich vereenzelvigen. Roze zaterdag, het roze front.

In de westerse cultuur straalt roze vrouwelijkheid, zachtheid en huiselijkheid uit. We schilderen onze meisjes kamertjes roze en geven daardoor een boodschap dat we hopen dat deze mensjes vriendelijk, ontvankelijk, romantisch etc. gaan worden. De kraamvisite krijgt ook beschuit met roze muisjes, en zullen door de invloed van deze kleur ook met die gevoelens naar het kleine kindje gaan kijken.

Algemene beschrijving van roze:
* Hoop, ontvankelijk, intiem
* Onvoorwaardelijke liefde
* Verzoening en zachtaardigheid
* De kleur van de wijze raadgever.
* Romantisch, genegenheid, vriendelijkheid.
* Hoe lichter de tint, hoe verder/hoger/dieper is de liefde.
* Roze warmte ontdooit en ontbindt.
* In crisis gevallen is het een geweldige hulp kleur, bij veel agressie van anderen naar jou toe…denk roze!
* Ook na amputatie of na een aanranding/overval is roze een goede hulp kleur.
* Roze verdrijft katers, is ook een soort magneet omdat het aantrekt.
* Voor midlife crisis is het een hulpkleur, als oude patronen moeten worden ontbonden en /of worden herzien.
* Teveel roze geeft soms aan dat er teveel behoefte is aan bescherming of dat er (bij oudere mensen) teveel irreële verwachtingen zijn.
* Mensen die van roze houden zijn vaker verliefd dan de gemiddelde mens.

Er zijn verschillende soorten roze:
Cerise: (combinatie van roze met lila) wat staat voor vrouwelijkheid, rijpheid, vriendelijkheid.
(Iemand met deze kleur in haar kleding, zal merken dat mensen sneller op haar afkomen voor een gesprek). Mannen zullen weinig kleding hebben van deze kleur.

Rozerood: staat symbool voor spirituele schoonheid, universele liefde en mededogen, maar ook voor blindelings vertrouwen en impulsiviteit.
De essentie van rozerood is : volle bloei/rijpheid en daardoor is het niet zo’n geschikte kleur voor jonge (tiener) meisjes.
De kleur ontspant het fysieke lichaam en maakt je ontvankelijk.
De kleur is een steun als je je verraden of in de steek gelaten voelt, als je op zoek bent naar blijvende genegenheid, trouw en warme liefde.

Zacht zalmroze: (combinatie van roze met bruin) staat symbool voor liefde voor je medemensen. diepe genegenheid zonder bijkomend motief.
Het roze aspect van zalmroze staat voor de liefde en het bruin houd het roze in toom.
problemen van mensen die veel van deze kleur dragen kan zijn: te voorzichtig in liefdesaangelegenheden.

Orchidee:(combinatie tussen roze en lavendel/blauw) staat symbool voor individueel, zeldzaam, onconventioneel, maar ook voor starre ‘alles of niets’ houding.
Als je aangetrokken wordt tot deze kleur, is dat een bewijs dat je graag de dingen doet op jouw manier en kiest voor exclusief. Dit soort mensen is redelijk zeldzaam, net als de orchidee zelf.

Positief Roze:
De drager van een helder roze aura is een vredestichter van nature en een vriend van iedereen die kwetsbaar is. Hij/ zij heeft een speciale band met kinderen en dieren. Het is een goede zaak als iemand met deze aura kunt vinden om je te helpen als jij je met iemand wilt verzoenen of als je persoonlijke problemen hebt of kwetsbaar bent.

Negatieve Roze:
Hard roze kan een teken zijn van sentimentaliteit en soms ook van overmatige bezitterigheid ten opzichte van familieleden, vooral als het om kinderen gaat.

Een bijna doorzichtig roze kan emotionele uitputting aangeven, wat misschien een gevolg is van een te grote emotionele betrokkenheid bij het adviseren of begeleiden van anderen.

Als het roze wazig is, kan het gaan om iemand die zich sterk in andermans standpunt verliest dat hij / zij bijna niet in staat is een duidelijke keuze te maken zonder dat anderen hem daarin flink sturen.

Koraal roze is een teken van onbeantwoorde liefde.

Lichamelijke verbanden: Roze heerst over het hoofd, de klieren en alle ziekten van psychosomatische oorsprong. De kleur houdt verband met familiekwalen en kinderziekten.

Een schitterende roze aura betekent evenwichtige emoties, reglmatige slaappatronen en het vermogen zelf in extreme situaties ontspannen te blijven.
ook is het een teken van aangeboren helende vermogens, speciaal bij kinderen en dieren.
Hard roze kan wijzen op bevattelijkheid voor hoofd- en oorpijn, terwijl doorzichtig roze emotionele dan wel fysieke uitputting verraadt.
Chakra: hart.

Kristallen/edelstenen : koraal, kunziet, rhodochrosiet, roze kwarts, sugiliet, toermalijn.

Tegenkleur : voor roze is een tegenkleur niet nodig, aangezien roze zachtaardige, liefdevolle energieën uitstraalt. Mocht je echter vinden dat je te sentimenteel wordt, dan is pastelblauw de juiste kleur om het evenwicht te herstellen.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.