Reiki

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekend het kracht van de zon.
De naam luidt officieel ‘Usui Shiku Ryoh’, of in het Nederlands ‘De Usui reikimethode’. Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren.

Om de toestroom van de nieuwe energie aan te kunnen is het reiki-systeem verdeeld in 3 graden. Bij iedere nieuwe graad is de stroom van de reiki-energie krachtiger en intenser. Als mens moet je dit een plaats in je leven kunnen geven en een manier vinden om het toe te passen in je dagelijks bestaan.
Dit betekent dat voor de ene persoon een reiki-I cursus voldoende is, terwijl een ander al vrij snel door kan gaan naar het volgende niveau.

Zodra je een reiki-cursus hebt gevolgd kun je jezelf en anderen gaan behandelen. Je ‘hebt’ dan reiki. Wel is het zo dat je steeds moet blijven werken aan jezelf. Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging.

Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.
Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden. Het mooie van reiki is de is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Sommige Reiki-meesters zeggen: Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het.
Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn yoga, meditatie.

In principe kan iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen.

Overweeg je een Reiki behandeling te nemen? Laat je voorlichten over zijn of haar behandelingsmethode. En weet dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde.
Reiki helpt ziekte te voorkomen, of sneller te helen. Reiki kan in bepaalde gevallen ook genezen, maar Reiki is bovenal een aanvulling op andere geneeswijzen.

Heb je uiteindelijk bewust voor Reiki gekozen, dan pas weet je wat Reiki is, wat het inhoudt, en nog belangrijker wat het voor jou kan betekenen. Want als je er voor gekozen hebt, kan Reiki een werkelijke verrijking zijn en een zeer krachtig hulpmiddel, niet alleen op fysiek en geestelijk niveau, maar ook ter bewandeling van je spirituele pad en het verhogen van jouw trillingsgetal.

Hoe werkt reiki?

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Als je met Reiki werkt maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een soort kanaal waardoor deze energie naar jezelf of ook anderen kan stromen.
Deze energie zit om ons heen en ook in ons. Het is neutrale energie die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft. Mensen, dieren en gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede manier te leven, te zijn en te gebeuren.

Blokkades die zich in de loop van je leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan je daarbij helpen!

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte, problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Reiki brengt processen op gang waarbij soms ontwikkelingen bij de ontvanger ontstaan die in eerste instantie niet voor de hand liggen. Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut die iemand eventueel nodig heeft.

Reiki heelt de hele mens door de oorzaak van de klacht aan te pakken. Daardoor wordt de kwaal, klacht of ziekte genezen of verminderd. In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dit kunnen angsten, verdriet al dan niet verband houdende met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Het enige wat je in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft nooit meer dingen te verwerken dan je op dat moment aankan.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.