Paars

De Uitdrukking: paars van woede.
Positieve begrippen bij paars: onbaatzuchtig, waardigheid, vindingrijkheid, geestelijke creativiteit, onbegrensd, mystiek leiderschap, geloof.
Negatieve begrippen bij paars: frauduleus, meedogenloos, spirituele arrogantie, streber.

De kleur aanduidingen paars en purper worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Voor het gemak gebruik ik purper als een kleurschakering van paars.
Niet alleen in religieuze diensten is paars een belangrijke kleur, ook tijdens perioden van rouw en verdriet grijpen mensen vaak naar paarse kledingstukken. Het is de kleur van het spirituele, maar ook van rouw, verdriet en melancholie.
Paars is ook de kleur van het zien, voelen, ruiken op het lichamelijke spirituele vlak .
Middel Paarse muren geven je huis een oorspronkelijke, open indruk. Wil je een rustgevend interieur, kies dan lichtpaarse varianten. Voeg er violette en lila tinten aan toe voor een bijzondere sfeer.
De kleur is gunstig voor klachten waarbij de pijnappelklier betrokken is. Bij hartkloppingen, hersenschudding, irritaties en klachten van het hoofd/schedel is dit een goede kleur om te gebruiken of paars voedsel te eten (Aubergine, zoete aardappel, paarse broccoli, rode kool, blauwe druiven etc.)
Het is echter een ‘zware’ kleur dus dient met mate gebruikt te worden. Anders kan het deprimerend gaan werken en zelfs zelfmoordneigingen oproepen. Een goede tegenhanger voor deze kleur is dan ook Goud.
Zeker bij jonge kinderen is paars een kleur waar ze niet al teveel aan bloot moeten staan.
paars algemeen
* esoterie, spiritualiteit,
* nieuwsgierigheid, scheppende kracht,
* mystiek, religie, paranormaliteit.
* melancholie, verdriet,
* artistiek, enthousiasme, optimisme.
* koninklijk, leider, waardigheid.
* macht wordt gecombineerd met zachtmoedigheid.

Kleurschakeringen
Purper
Verandering van wensen, kracht roept tegenstand op door onbegrip, sterk mediumschap, hoger geestelijk leven. Purper roept vriendelijkheid en begrip op, maar teveel purper is een voorstadium van liefde voor de duistere kant van het leven en de zwarte magie.
Iemand die veel voor deze kleur kiest is waarschijnlijk een persoon die zichzelf op kan offeren voor de gemeenschap, echter zonder daarbij martelaar te worden.

Donker purper
Overheersend, voorliefde voor zwarte magie. Doordat deze paars veel zwart bevat is het de kleur van corrupte machtsmisbruik, arrogantie, maatschappelijke macht najagen, en waanvoorstellingen. Maar soms zie je mensen die hier overheen toch ook zich wijden aan een ideaal, al vergeten ze hierbij vaak de menselijke realiteit.

Violet
Stimulans voor paranormale vermogens. Zie verder bij de uitgebreide beschrijving van deze kleur.

Amethist
Beschermend , idealisme. Amethist verbind je met je mystieke vermogens en geeft je een beschermende straling als je je aan de andere kant van de grens waagt. Het stelt je in staat om dingen te zien die voor het menselijke oog onzichtbaar zijn en is een goede voorbereidingskleur voor ceremoniële magie.

Mauve
De aristocraat. Is de kleur van dynastieën en kan gebruikt worden om rustig en kalm beslissingen te nemen.
Diep paars: Mensen die deze kleur gebruiken, staan vaak graag en veel in de belangstelling, zijn vaak ouderwets in hun opvattingen en preken graag.

Lavendel
Teer en gevoelig, ongrijpbaar en fragiel. Het is de kleur voor herstel na ziekte en een goed hulpmiddel voor het ontgiften van je lichaam na een narcose. Omdat lavendel ook je pijncentra in je hersens beïnvloed, zal het goed kunnen helpen bij het afkicken van een drugsverslaving.

Lila
Zelfwaardering. Symboliseert de ijdelheid. (teveel of te weinig)
Versterkt het immuun stelsel en staat verder voor romantiek, magie, en lente.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.