Kristallen

Meerdere natuurvolken wisten al dat stenen geneeskrachtige invloeden op voelen en denken uitoefenden. Ze komen van binnenuit Moeder Aarde. Kristallen zijn heel effectief, ze geven kracht door die je via je handen kan voelen.
Kleine kristallen zijn net zo krachtig als grote kristallen. Belangrijk is wel om de juiste kristal te kiezen. Je moet je erdoor aangetrokken voelen.
Als je een kristal voor een bepaald chakra wilt, kies dan een kristal in de kleur die hoort bij de chakra.

Kristallen nemen de energie op uit hun omgeving en zijn daarom goed geschikt voor healings. Het is dus belangrijk ze te reinigen als je ze gekocht hebt. Dit omdat de kristallen de energie van de winkel, en de energie van de personen die ze hebben aangeraakt in zich hebben opgenomen. Hierdoor wordt het jouw steen.
Ook wanneer je er veel mee werkt, moet je ze regelmatig reinigen.
Belangrijk te weten is bij het reinigen van de kristallen dat sommige kristallen blijvend beschadigd raken wanneer je met water wilt wassen.

Enkele mogelijkheden voor het reinigen van je kristallen.

* Stop je kristal/edelsteen in de aarde. Hierdoor kan het zijn negatieve lading kwijt. De steen minimaal 24 uur in de aarde stoppen. Hoe langer je de steen in de aarde laat, hoe grondiger de reiniging is.
Reinigen via de aarde is een zachte methode en hierdoor geschikt voor alle stenen.
Onthoud wel waar je je steen in de grond hebt gestopt, zet er een takje oid bij. Stop ze diep genoeg de aarde in om te voorkomen dat eventuele huisdieren de steen opgraven.
Het kan ook in een potje met aarde. Wel een potje zonder plant. De plant is mogelijk niet bestand tegen de spanning die de steen moet ontladen. Reinig 1 steen of minstens 1 steensoort tegelijk.

* Neem een Abalone schelp of een ander bakje en vul deze met hematiet steentje. Hier plaats je dan de steen bovenop. Hematiet is zelfreinigend, maar af en toe kan je ze ook op moeder aarde leggen om ze zo energetisch te reinigen.

* Brand  salie, Palo Santo, of andere reinigende kruiden en haal de steen door de rook hiervan met een sterke intentie om de steen te reinigen. Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus zeer geschikt hiervoor.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Na de reiniging laad je de steen weer op. Hieronder een paar manieren om dit te doen.

* De meest gehoorde is het opladen van edelstenen in het zonlicht maar let hierbij heel goed op. Sommige stenen zoals bijvoorbeeld. Amethist kunnen makkelijk hun kleur verliezen in het felle/scherpe zonlicht en andere stenen zoals Turkoois kunnen zelfs uitdrogen en barsten. Wanneer je de stenen toch via de zon wil opladen, leg er dan een doekje van natuurlijk materiaal overheen ter bescherming.U kunt natuurlijk ook eens iets anders proberen zoals het opladen in het maanlicht, in een Abalone schelp gevuld met bergkristalletjes, Reiki of visualisatie.
Door je steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (kan gewoon op de vensterbank, achter glas) wordt de natuurlijke energie weer aangevoerd.
De werking van de maan is extra sterk als het volle maan is.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.