Kripalu Yoga

Kripalu yoga
Eigenlijk is de Kripalu yoga niet veel anders dan de meeste andere yogavormen. In Kripalu kan alles. En er zijn wel houdingen en technieken waarvan gezegd wordt dat ze typisch Kripalu zijn, maar in principe kun je die ook bij andere yogastromingen tegenkomen. Kripalu is een hele open, tolerante yogavorm waarin elementen uit allerlei varianten wordt gebruikt.

Binnen Kripalu maakt men geen onderscheid tussen goede en slechte technieken. Asana’s, ademhalingen, chakra’s, mantra’s: je kunt ze allemaal tegenkomen. Het gaat echter vooral om eerlijk leren kijken naar jezelf. En daarvoor hoef je niet ingewikkeld te doen. Iedere yogavorm of meditatietechniek kan je helpen om te ontdekken wie je werkelijk bent en dat is waar het bij Kripalu omdraait. Het gaat niet om op je hoofd staan; op je eigen benen leren staan is belangrijker.

Het uitgangspunt is bij elke les dat je zo goed bent als je je op dat moment voelt. De Kripalu yoga bestaat uit drie stadia: het fysieke niveau, de innerlijke beleving en de meditatie in beweging. In het derde stadium gaat alles wat je geleerd hebt eigenlijk vanzelf.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.