Ho’oponopono

Het Hawaïaanse vergevingsritueel.

Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’.
Pono betekent ‘goed’, ‘juist’.

Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie terug te keren. “Ho’oponopono” betekent een probleem volledig oplossen en het ten goede keren.

Deze herinneringen worden geactiveerd door onze gedachten. Onze geest is een denkmachine met miljoenen gedachten op een dag, net als ons hart wat een pulserende machine is. Wanneer er een gedachte naar binnen schiet, ook al is het zonder dat we het beseffen, activeert het automatisch een opgeslagen herinnering in ons bewustzijn en dat kan zich manifesteren als een probleem.

Iedere keer als er iets is wat je stoort,door herinneringen of programma’s die we hebben opgeslagen in ons onderbewustzijn, op te ruimen. iets je op je zenuwen werkt, wanneer je het liefst zou omdraaien, zeg dan in gedachten:

I’am sorry
Please forgive me
I love you
Thank you

Het spijt me
Vergeef me, alsjeblieft
Ik hou van je
Dank je wel

Deze vier zinnen werken als een soort mantra, vormen een soort meditatie. Ze werken dwars door ruimte en tijd, voorbij oorzaak en gevolg, en richten zich rechtstreeks tot je hogere zelf, je onbewuste en je waakbewustzijn.

De betekenis van deze vier zinnen.

Het spijt me.
Ik verontschuldig me, dat ik dit probleem in mijn leven heb opgeroepen, waar ik zelf 100% verantwoordelijk voor ben. Ik zie dat ik lijd en dat brengt me in contact met mijn gevoelens. Ik wijs het probleem niet meer af, maar zie wat ik moet leren. Ik wordt nu door de kracht van het gesproken woord vrij van deze schuld.

Vergeef me, alsjeblieft
Vergeef me, alsjeblieft, dat ik of mijn voorouders jou en mij bewust of onbewust in onze ontwikkeling gestoord heb of hebben. Vergeef me, alsjeblieft, dat ik tegen de goddelijke wetten van harmonie en liefde heb gehandeld. Vergeef me, alsjeblieft, dat ik jou, of de situatie, tot nu toe veroordeeld heb en onze spirituele identiteit en verbondenheid in het verleden veronachtzaamd heb.

Ik hou van je.
Ik hou van jou en ik hou van mij, want ik weet dat ik een deel van het goddelijke ben en daarom perfect.

Dank je wel
Dank je wel dat dit probleem zich heeft gemanifesteerd in mijn leven, zodat ik nog een kans krijg het op te lossen.
Dank je wel dat dit probleem is opgelost. ik. Ik dank God en de engelen voor de transformatie van dat wat mij na aan het hart ligt. Dank je wel, want door de kracht van vergeving ben ik nu vrij van de energetische keten van het verleden.

Hieronder een mooie meditatie om kennis te maken met Ho’oponopono.

 

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.