Hiërachie van Engelen

Engelen worden beschouwd als boodschapper van God.

Het eerste koor/De eerste Triade

De Serafijnen.
Zij zijn het engelenkoor met de hoogste rang en zijn het dichts bij God. Ze worden ook wel eens “ontvlammers” of de brandenden genoemd, omdat ze branden van liefde voor en toewijding aan God. Volgens verhalen zou iedereen die rechtstreeks naar de Serafijnen keek onmiddellijk zou verbranden door de immense helderheid van deze engelen.
Deze engelen van licht, liefde en vuur vliegen rond de troon van God en zingen een lofzang voor de heilige. Ze absorberen en reflecteren het goddelijke licht en geven het door aan het volgende koor. Volgens de bijbel zijn dit engelen met zes vleugels die rond de troon zweven en doorlopend “heilig”, “heilig”, “heilig” zingen in aanbidding van God.
Deze engelen zijn heel intens, krachtig en dynamisch. Ze hebben de kracht om te zuiveren, zegenen en verlichting te brengen bij mensen.

De Cherubijnen
De cherubijnen vormen in rang van het tweede koor. Hun naam betekent “iemand die bemiddelt”. Zij reflecteren de kennis en de wijsheid van God.
Alleen de Serafijnen overtreffen de indrukwekkende uitstraling van de cherubijnen. Hun afbeelding zijn op de Ark van het Verband gegraveerd.

Tronen
Deze engelen, ook bekend als “de veelogigen brandende wielen” van de heilige triomfwagen die rond de troon van God cirkelt.
Ze worden afgebeeld als wielen van Goddelijk licht die Gods troon omgeven.
Aartsengel Rafaël wordt gezien als heerser van deze groep engelen die bij de eerste triade horen en dichtbij God staan.

Het tweede Koor/De tweede Triade

Heerschappijen
De engelen in de heerschappijen brengen wijsheid en kennis. Ze dragen een scepter en een zwaard, symbolen van Gods macht in de hele schepping.

Krachten
Dit zijn engelen die moed tonen, waaraan ze de naam “stralenden” danken.
Ze werken samen met de tronen om beloningen en zegeningen te brengen aan mensen die hun problemen hebben overwonnen.
De engelen zijn verantwoordelijk voor de bewegingen en cycli van alle sterren, sterrenstelsels, de zon, de maan en de planeten van het heelal. Ze beheren alle natuurwetten.
De engelen zijn “bijna doorschijnend” en “vaag” door al het licht om hen heen. De engelen van de krachten worden vaak aangetrokken door mensen die proberen het uiterste uit hun vermogens te halen. Zij bewaren de kosmische orde en dat alles volgens het goddelijke plan beweegt.

Machten
Deze engelen werken onvermoeibaar en onbevreesd om te voorkomen dat gevallen engelen (duivels, demonen, entiteiten) het universum in hun macht krijgt. Ze houden dus de wereld in balans en verdedigen haar tegen demonen. Ze bewaken het geweten.
Hun macht is om te straffen en te vergeven. Zij hebben de kracht om ons op het rechte pad te helpen als we afdwalen, en zijn bewaarders van de geschiedenis. Ze begeleiden aardgebonden geesten naar de hemel. Als we sterven leiden de Machten ons bij de overgang naar de volgende fase van onze levens. Ze werken onder leiding van Aartsengel Michaël.
Machten kunnen bij gevaar waarschuwingen geven, en advies en leiding geven met betrekking tot bescherming en verdediging.

Het derde Koor/De derde Triade
Deze engelen staan bekend als dienstverlenende engelen.

Vorsten/Prinsen
Deze engelen bewaken de landen en hun leiders, wereldreligies, heilige plaatsen, gemeenten en grote organisaties. Ze werken heel onopvallend op de achtergrond. Het werk van de Vorsten bestaat uit het beschermen van deze leiders en geven inzichten en intuïtieve kennis om rechtvaardig en met wijsheid leiding te geven. Hiervoor is het nodig dat deze leiders ook hun verantwoordelijkheid erkennen en uitvoeren.
Vorsten onderscheiden zich van andere engelen doordat ze een tiara dragen met een kruis erop en de “scepter” bij zich dragen.

Aartsengelen
Aartsengelen zijn hoofdengelen, die Gods boodschap aan mensen overbrengen. Ieder van hen heeft een vrouwelijk en een mannelijk aspect. Aartsengelen zijn ook verbonden met een element; vuur, water, aarde en lucht. Ze hebben een duidelijke energie dus worden het meest waargenomen. Ze zijn heel krachtig in hun energie en aanwezigheid.
Aartsengelen worden in bijna alle religies genoemd en afhankelijk van de religie kent of erkent men meer of minder Aartsengelen.
Mensen die vanuit hun ooghoek gekleurde stipjes zien of kleine gekeurde flitsen om mensen heen, zien de energie van de Aartsengelen.
Zij zijn ook aanwezig bij mensen met een speciale taak. Aartsengel Michaël staat bekend om zijn beschermende werking en zo is hij dus ook aanwezig bij mensen die een beschermende functie heeft zoals het leger, de politie, bij elk type bewakingsfunctie.
Aartsengel Rafaël staat bekend om zijn helende werk en is bij iedereen te vinden die in de zorg werkt.
Iedere aartsengel heeft zijn taak en willen ons graag adviseren en helpen als dat binnen hun werkgebied ligt. Afhankelijk van hun taak hebben ze ook voorwerpen bij zich zoals Rafaël de scepter, Michaël zijn zwaard, Gabriël een trompet of ook een scepter.

Engelen
Engelen zijn dagelijkse bemiddelaars tussen God en de mensen, en tussen God en de natuur.
Tot hen behoren de beschermengelen van iedereen. Ze zijn bij iedereen, staan altijd voor je klaar. Ze wachten allemaal totdat ze door ons worden opgeroepen wanneer we hen nodig hebben.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.