Groen

Groen staat voor veiligheid en wordt veel gebruikt om signalen af te geven. Te denken valt aan het groene verkeerslicht of het bord van een nooduitgang. We kennen allemaal de uitdrukking: groen van jaloezie, groen uitslaan door ziekte, groen als gras (of een groentje),
Waar de kleur blauw gebruikt wordt zie je ook vaak de kleur groen. Het is dan ook een aanvulling op het blauw. Groen wordt gedragen door de chirurg in een omgeving waar veel blauw voor komt.
Groen is de kleur van de natuur en van vernieuwing. Het brengt onze energie in balans en zorgt voor vrede en harmonie in ons leven. Kijk maar eens naar de natuur om de enorme kracht ervan te ervaren; kunt u bloemen en planten voorstellen zónder groen? Als kleur van genezing en hoop kan groen ons stabiliteit en richting schenken, en meer vriendelijkheid en geloof opwekken. Is er te veel groen, dan gaat onze energie bergafwaarts. De complementaire kleur van groen is rood, dus als uw combinatie te veel vreedzaam groen bevat, kunt u overwegen om wat meer rood in uw leven brengen.Groen brengt bijna alles in balans, maar daardoor kunnen mensen het dus ook nodig hebben om “groen van nijd of jaloezie te zien”
Wat de kleur geel nog onderdrukt of onder de oppervlakte laat, brengt de kleur groen naar buiten. Het is daarom logisch dat mensen die iets te verbergen hebben op dit gebied, niet vaak voor groen kiezen.
Iemand die bij voorkeur voor groen kiest, is meestal iemand die als persoon indruk wil maken . Hij/zij wil erkend worden, een doorzetter.
Je ziet dan ook meestal een streng karakter , en een soort spanning. Groen werkt dan als een soort dam, waar achter de gevolgen van prikkels van buiten af zich ophopen. Deze mensen hebben ook meestal een goed geheugen .
Wanneer je groen afwijst heb je de drang om je te bevrijden van spanningen die door” niet erkenningen” worden veroorzaakt . Maar ook de behoefte aan reizen en ontdekken.

Groen – lichamelijke gezondheid
De kleur groen beïnvloedt het hart, de longen, de borstkas, het afweersysteem en de bloedsomloop. Groen wordt geassocieerd met de zwezerik en de lymfeklieren, en is de dominante kleur van het hartchakra. Het werkt verkoelend op het bloed, verlaagt de bloeddruk en activeert de zenuwen. Omdat het alle lichaamssystemen in balans brengt, kan het toegepast worden waar andere kleuren falen.

Groen – emotionele gezondheid
Groen staat in verband met het hartchakra en uw emoties. Een evenwichtige hoeveelheid groen in uw kleurenkaar geeft u een gevoel van tevredenheid. U bent optimistisch en vol vertrouwen. Een overdaad aan groen maakt u veeleisend, kritisch, jaloers en depressief. Een tekort kan zorgen voor apathie en angst voor afwijzing.

Groen – spirituele gezondheid
Groene tinten versterken de bewustwording van die geheimzinnig, onverklaarbare kracht achter alles in de natuur. Uw intuïtieve en artistieke kracht is in de lente het grootst vanwege het innige contact dat u voelt met het nieuwe leven. Groen is de kleur van het hartchakra, het centrale chakra in het stelsel van zeven. Het slaat een brug tussen de wereld van de geest en die van de materie. Het spirituele doel van groen is om de lichamelijke en emotionele energie uit het zonnevlecht en hartchakra omhoog te brengen en om angstgevoelens om te zetten naar pure, hogere liefde, die uitdrukking vindt via het keelchakra.

Groen – relaties
Groen met Rood – dit partnerschap zal goed werken als u bereid bent om zelf actiever en meer gemotiveerd te worden.
Groen met Scharlaken – om deze relatie een kans te geven zult u moeten accepteren dat uw partner veeleisend en lichtgeraakt kan zijn.
Groen met Oranje – als u kunt omgaan met de uitdaging van uw partners gemakzuchtige, flamboyante karakter, kan dit een hechte relatie worden.
Groen met Goud – uw partner heeft begrip voor uw behoefte aan harmonie en stabiliteit en stimuleert u om wat nieuws te beginnen.
Groen met Geel – omdat jullie beiden een frisse kijk op het leven hebben, zullen jullie dagen samen gevuld worden met veel nieuwe ideeën en opwinding.
Groen met Lichtgroen – wellicht is dit wat u nodig hebt. Uw partner zal nieuwe dingen in u omhooghalen en u confronteren met verborgen emoties.
Groen met Groen – hoewel jullie beiden erg op elkaar lijken, zullen jullie het lastig vinden om een geregeld bestaan te leiden.
Groen met Turkoois – uw partner zal u van uw illusies bevrijden en u laten inzien wat anderen u niet willen vertellen.
Groen met Blauw – deze relatie zal stabiel en langdurig zijn, met een stevige basis.
Groen met Indigo – jullie werken prima samen. Er is veel begrip tussen jullie en jullie kunnen veel van elkaar leren.
Groen met Violet – u zult wat offers moeten brengen en uw angst voor verandering moeten overwinnen om et te redden in deze relatie.
Groen met Magenta – dit zal een relatie vol liefde en aandacht zijn. U zult voortdurend nieuwe ideeën opdoen en in praktijk brengen.

* Groen werkt zowel lichamelijk als mentaal ,verkoelend, sussend en kalmerend. Op uitgeputte mensen zal groen aanvankelijk een gunstige invloed uitoefenen, maar zal na enige tijd bij hen toch in vermoeidheid eindigen.
* Groen werkt in op het sympathische (onwillekeurige) zenuwstelsel ; het verlicht de spanning in de bloedvaten en daardoor ook de bloeddruk.
* Groen neutraliseert rood en zal als crème op de gesprongen haarvaatjes (couperose) helend en camouflerend werken.
* Groen werkt emotioneel stabiliserend en werkt op het zenuw stelsel in . Is dus bruikbaar bij slapeloosheid, uitputting en geïrriteerdheid.
* Groen wordt geacht de kleur van vitamine B.1 te zijn en zou daarom goed zijn voor opbouw van spieren en weefsels .
* Groen werkt desinfecterend, doodt kiemen en bacteriën en is een antiseptische kleur

* Groen werkt emotioneel kalmerend. Bij emotionele storingen het hoofd met groen behandelen.
* Groen maakt het etherisch lichaam losser en gelijkmatiger.
* Groen is de kleur van energie, jeugd, groei, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven.
* Groen is de kleur van nijd, jaloezie, vergif en bijgeloof.
* Groen staat ook voor beheersing . Maar niet als het te maken heeft met streven naar iets.
* Groen is de kleur van geaard zijn en van energie
* Groen is de kleur van vrede, liefde en de natuur.

Groen algemeen:
Bescherming, hogere gedachten, evenwicht, natuur, creativiteit, tolerantie, beleefdheid, zelfstandigheid, toewijding, harmonie vrede, controle, zelfbeheersing, onverschilligheid, terug naar verleden, conventioneel.

Midden groen
Evenwicht, betrokkenheid, groei, verandering, overgave, rust, liefde, geestelijke ontwikkeling,communicatie,zorgzaamheid

Donker groen
Afgunst, jaloezie, wrok. Iemand met donkergroen kan er ook op wijzen dat hij/zij berouw heeft of zich los wil maken om verder te gaan. Eigendunk, aanpassingsvermogen, levenskracht, verslagenheid, materialisme.

Olijf groen
Achterbaks, verraderlijk. (is combinatie van groen met grijs) weigeren in te zien dat sommige relaties rampzalig zijn.

Jade groen
Grote geestelijk ontwikkeling, geestelijke gezondheid, ruimhartig en werelds.

Smaragd groen
Veelzijdigheid, liefdadig, verdraagzaam, aanpassingsvermogen. De stralingskleur van helers en heling. Brengt harmonie en vervult hartenwensen.

Goud groen
Zowel positief als negatief. De kleur van het ‘eeuwige bruidsmeisje,maar nooit de bruid’.
Kan helpen voor het behandelen van zenuw tics, neurose en stotteren.

Blauw groen
Vertrouwelijkheid, medeleven. Goede kleur voor belangrijke gevoelsbeslissingen.

Lichtgroen:
* Het begin
* Ontluiken
* Onrijpheid
* Ontwikkeling.

Lichtgroen is een combinatie van geel en groen, dus moeten beide kleuren worden meegenomen. Lichtgroen geeft ons een prachtig gevoel van verwachting. Het maakt ons onbevooroordeeld en zorgt voor een helder hoofd, zonder negatieve gedachten. Door te veel lichtgroen raken we uit balans en te weinig licht groen resulteert in gevoelens van haat en afgunst. De complementaire kleur van lichtgroen is magenta, dus als u te veel lichtgroene energie bevat, kunt u overwegen wat meer magenta in uw leven te brengen.

Lichtgroen – lichamelijke gezondheid
Omdat lichtgroen een combinatie is van geel en groen, hebben beide kleuren invloed op uw gezondheid, Lichtgroen is een reinigende kleur en kan ons lichaam reinigen van gifstoffen. Te denken valt aan voeding, bepaalde drugs, sigaren en sigaretten en alcoholische dranken. Stuk voor stuk heel prettige middelen, maar ze kunnen later behoorlijk toxisch blijken te werken. De kleur lichtgroen beïnvloed de lever, de nieren en de dikke darm en helpt daarnaast de bloedstroom te zuiveren en de bijholten schoon te maken bij allergische reacties.

Lichtgroen – emotionele gezondheid
De kleur lichtgroen maakt dat we ons opgewonden, gemotiveerd en blij voelen. Hij geeft ons een geweldig gevoel van verwachting, waardoor we het idee hebben de hele wereld aan te kunnen. Bij een teveel voelen we ons ziek van opwinding en raken we emotioneel uit balans. Te weinig lichtgroen resulteert in emoties als angst, boosheid en jaloezie, en zelfs haat krijgt dan de kans om boven te komen.

Lichtgroen – spirituele gezondheid
Lichtgroen is een heel aparte spirituele kleur, want het reinigt ons van emotionele en spirituele gifstoffen, waardoor we beter beschermd worden tegen negatieve invloeden. Met behulp van lichtgroen kunnen we herkennen wat spiritueel echt is en religieuze dogma’s loslaten. Het spirituele doel van een lichtgroene persoon is om de lichamelijke en emotionele energie van zonnevlecht en hartchakra naar het keelchakra te brengen, waar deze gezuiverd kan worden en vervolgens uitgedrukt wordt via andere kanalen. Als dat eenmaal bereikt is, kan deze energie werken vanuit een kern van onvoorwaardelijke liefde, voor het hoogste goed van de persoon zelf en anderen.

Lichtgroen – relaties
Lichtgroen met Rood – als u deze verbintenis wilt laten werken, moet u accepteren dat sommige negatieve eigenschappen van uw partner ook op u van toepassing zijn.
Lichtgroen met Scharlaken – een opwindende en uitdagende relatie, want u kunt elkaar helpen om donkere kanten van uw seksuele leven te boven te komen.
Lichtgroen met Oranje – een goede combinatie. U zult elkaar aanmoedigen, motiveren en ondersteunen.
Lichtgroen met Goud – uw partner zal u alle moed en kracht schenken die u nodig hebt. Hij/zij helpt u bepaalde dogma’s opzij te zetten en uw individualiteit te bevorderen.
Lichtgroen met Geel – een riskante combinatie. Uw partner kan afgunst en jaloezie in u oproepen, gevoelens waarmee u al lang had afgerekend.
Lichtgroen met Lichtgroen – een moeilijke relatie die kan leiden tot veel narigheid.
Lichtgroen met Groen – hoewel u op uw partner kunt bouwen, moet u hard werken aan het omgaan met zijn/haar jaloezie.
Lichtgroen met Turkoois – als u nauw met uw partner samenwerkt, zult u profiteren van zijn/haar heldere gedachtegang.
Lichtgroen met Blauw – deze relatie gaat goed. Uw partner ondersteunt u in alles wat u doet en u zult veel succes hebben.
Lichtgroen met Indigo – uw partner helpt u om de donkere aspecten van uw persoonlijkheid te begrijpen en accepteren.
Lichtgroen met Violet – als u overweldigd wordt door paniek of gebrek aan vertrouwen, spreekt uw partner u moed in.
Lichtgroen met Magenta – een perfecte combinatie. Jullie geven elkaar precies dat wat jullie nodig hebben om een sterke en gelukkige relatie in stand te houden.

Helder appelgroen
Grote vitaliteit

Kobalt of ultramarijn
Toewijding voor een spiritueel ideaal

Licht stralend blauwgroen
Diepe sympathie en medelijden met inlevingsgevoel.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.