Geel

Psychologisch gezien is geel de kleur van nieuwe start, en van levenskracht. Het is ook de kleur van plezier vrolijkheid, vreugde, en van het intellect waarbij redenatie niet op de voorgrond hoeft te staan. Geel is het meest lichte van alle kleuren en wordt geassocieerd met zon, lente, licht en leven.
Mensen die zich omringen met deze kleur zijn op zoek naar vrijheid, hoop, en een groter geluk. Je probeert constant je kennis uit te breiden en je houdt van reizen.
Verder kan het wijzen op een innerlijk conflict waardoor de bevrijding noodzakelijk is.
Indien Geel sterk wordt benadrukt, is er niet alleen sprake van een groot verlangen om een uitweg te zoeken die bevrijding zal brengen en zo te ontsnappen aan bepaalde moeilijkheden, maar het kan ook aan geven dat er een vurig verlangen is naar afwisseling in hun bestaan. Ook mensen die veel behoefte aan bevestiging hebben van anderen kiezen regelmatig geel!
Het afwijzen van geel komt vrij weinig voor…de meeste mensen vinden wel ergens een geel stukje kledingstuk in hun kast, of een variatie van deze kleur ergens in huis/tuin. (geel) goud is ook een variatie van geel.

* Geel is uitstekend voor de zenuwen en de hersenen; het stimuleert de motoriek en draagt bij aan de opbouw van de zenuwen.
* Gele stralen beschikken over positieve magnetische stromen, die de zenuwen versterken en de hersenen stimuleren.
* Geel oefent een stimulerende, zuiverende en eliminerende werking uit op de lever, de ingewanden en de huid; geel verleent kracht aan het spijsverteringskanaal.
* Geel zuivert de bloedstroom; geel activeert het lymfatische zenuwstelsel.
* Geel brengt de milt tot rust en fungeert als, wormverdrijvend en gal-afdrijvend middel.
* Geel is heilzaam bij moedeloosheid en zwaarmoedigheid. Geel staat voor plezier, vreugde en vrolijkheid.
* Geel is de kleur van het intellect, zij het eerder de kleur van de waarneembare kant van het intellect, dan van de redenerende kant.
* Geel is de kleur van levens brengende kracht en warmte (zonlicht)
* Geel brengt licht en vrolijkheid, en geeft een ontspanning aan het gevoel.
* De ” gele mens ” kan een wervelwind van ijver zijn, maar die ijver komt meestal bij vlagen.
* Geel is ook de kleur van (verborgen/verstopte) irritatie, haat, nijd en onderdrukte jaloezie.

Goudgeel Algemeen: Idealistisch denken, creativitiet, wijsheid, fantasie en groot denkvermogen.
Algemeen: Lager instinct, lafheid, argwaan, haat, wantrouwen.

Geel heeft te maken met logica en intellect. Deze felle, expressieve kleur maakt ons blij en optimistisch. De kleur staat voor vrijheid van handelen en zijn. Geel kan ons soms ook een gevoel van verwarring en zweverigheid geven. Het helpt ons bij het overwinnen van hindernissen en het oplossen van emotionele blokkades die onze persoonlijke ontwikkeling in de weg kunnen staan. Met deze kleur zult u ofwel voldoende geld hebben of juist heel weinig. De complementaire kleur van geel is violet, dus als uw combinatie te veel schril geel bevat, kunt u overwegen wat meer violet in uw leven te brengen.

Geel – lichamelijke gezondheid
Geel beïnvloedt het zenuwstelsel en de klachten die daarmee te maken hebben; als er dus te veel geel in uw kleurenkaart zit, komen er momenten waarop u echt aan rust en ontspanning toe bent. Huidklachten als eczeem en acne zullen verbeteren door geel, want het werkt zuiverend op het lichaam. Geel beïnvloedt ook de alvleesklier en suikerziekte. Het verband met de galblaas en de leven kan gezien worden inde typische huidskleur bij geelzucht. Alle organen van de spijsvertering, zoals de maag, twaalfvingerige darm en uitscheidingsorganen, worden erdoor beïnvloed. Geel is bijzonder werkzaam bij de behandeling van constipatie, en men zegt zelfs dat het de insulinebehoefte positief beïnvloedt.

Geel – emotionele gezondheid
Een evenwichtige hoeveelheid geel wordt geassocieerd met vrolijkheid, naar buiten gericht zijn en motivatie. Het naar buiten gericht zijn werkt positief op het losmaken van geblokkeerde psychische energie of remmingen; het confronteert ons met onze verborgen angsten en verbetert onze persoonlijke ontwikkeling. Maar als geel overactief is, kunnen bepaalde negatieve kanten naar voren komen: slechte concentratie, een kritische houding en een neiging tot geestelijk tiranniseren. Een tekort aan gele energie kan ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd en weinig gewaardeerd voelen.

Geel – spirituele gezondheid
Geel staat in verband met het zonnevlechtchakra, dat centraal staat in de kracht van ons zelfbewustzijn als individu en onze band met de rest van de mensheid. De hogere kwaliteiten van geel vinden we ook in de wijsheid die bij goud hoort; de gele mens zou daarom moeten proberen deze krachtige energie goed te beheersen en te gebruiken om meer bewust te worden van de capaciteiten en talenten van anderen.

Geel – relaties
Geel met Rood – deze relatie kan goed zijn, mits uw mentale kant maatjes kan worden met de fysieke eisen van uw partner.
Geel met Scharlaken – als u het goed kunt vinden met de grote interesse van uw partners, kan deze relatie werken.
Geel met Oranje – uw partner helpt u te ontdekken dat er meer in het leven is dat het vergaren van kennis.
Geel met Goud – jullie kunnen alleen maar profiteren en sterker worden van elkaars liefde en toewijding.
Geel met Geel – om deze relatie te laten slagen zult u samen moeten werken aan het overwinnen van uw faalangsten.
Geel met Lichtgroen – dit kan een heel gelukkig samenzijn worden als uw partner uw rusteloosheid wat kan indammen en u de stabiliteit kan verschaffen om verder te groeien.
Geel met Groen – uw partner zal het stabiele en evenwichtige element in uw leven zijn en bij u de interesse opwekken voor de schoonheid van de natuur.
Geel met Turkoois – uw partner voert u naar onontdekte gebieden en laat u volledig vrij om uzelf te zijn.
Geel met Blauw – jullie worden goede maatjes, want jullie willen allebei meer kennis vergaren.
Geel met Indigo – dit kan een heel verrijkende ervaring worden. Uw partner helpt u om de diepere geheimen van het leven te ontdekken.
Geel met Violet – bij alles wat jullie doen, vullen jullie elkaar in perfecte harmonie aan.
Geel met Magenta – uw aangeboren extraverte karakter kan botsen met de pragmatische kant van uw partner, maar dit kan leiden tot een fascinerende relatie.

 

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.