Blauw

Blauw staat voor:
* Idealen
* Goddelijkheid
* Onschuld
* Oprechtheid
* Voor het in alle opzichten verbreden van je horizon
* Voor autoriteit
* De kleur van de zoeker naar waarheid.

Positieve eigenschappen: Een warm blauw duidt op een geïntegreerde persoonlijkheid, iemand die de juiste weg in het leven heeft gevonden. Ook op iemand die beschikt over een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, natuurlijk leiderschap en een weloverwogen manier van handelen en spreken.

Helder blauw is de kleur van de altruïst die principes boven persoonlijk gewin zal stellen.
Lichtblauw is de kleur van de idealist die in een mondiaal perspectief oplossingen kan bedenken.
Helder blauw staat voor objectiviteit, een goed tegengif voor misplaatste hartstocht of irrationele woede.
Een blauw dat neigt naar indigo duidt op het vermogen telepathisch te communiceren.
Blauw (net als paars en groen een helende kleur) associeert men in het bijzonder met genezende energieën die worden doorgegeven middels hogere machten, het hogere zelf dan wel geleide engelen of gidsen.
Negatieve aspecten : een dof blauw kan duiden op overdreven conservatisme en een strikt naar de letter opvolgen van de wet. Een schelle tint blauw kan betekenen dat iemand heel eigenmachtig optreedt.

Lichamelijke verbanden : Blauw heerst over de linkerhelft en het zenuwstelsel
Een helder of fel blauw is een teken van een stabiele bloeddruk, een hormonaal evenwicht en een regelmatige pols. Het bestrijdt pijn , stuipen en ontstekingen.
Vaal blauw kan duiden op problemen met keel, schildklier of tanden, of op depressie een hyperactieve schildklier is vaak af te zien aan een smoezelig blauw.
Schel metaalachtig blauw kan duiden op een neiging tot migraine en hoofdpijnen. Bij kinderen kan het een eerste signaal zijn dat de melk tandjes gaan doorbreken.

Kristalen/edelstenen : aquamarijn, blauwe band agaat, lapis lazuli, saffier, turkoois.

Blauw is de kleur van de hemel, het onwerkelijke. Het is een verkoelende kleur, die vrede en rust geeft, en geloof in uzelf en anderen. Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie, en het opent onze geest voor andere werkelijkheden. Ook stimuleert het ons gevoel voor muziek en kunst, en het trekt ons uit de sleur van alledag. Te veel maakt ons dogmatisch, negatief en egocentrisch. Te weinig resulteert in koppigheid en angst voor verandering. De complementaire kleur van blauw is oranje, dus als uw combinatie te veel melancholiek blauw bevat, kunt u overwegen wat meer oranje in uw leven te brengen.

Blauw – lichamelijke gezondheid
Met zijn verkoelende eigenschappen haalt blauw de hitte uit ontstekingen en verlaagt de lichaamstemperatuur en de bloeddruk. Het dominante chakra is het keelcentrum en de bijbehorende klier de schildklier. Blauw beïnvloedt klachten die te maken hebben met de keel en ademhaling, zoals keelpijn, krop, astma en een overmatige werking van de schildklier. Sommige hartklachten reageren goed op blauw, terwijl blauw licht wordt toegepast voor de behandeling van baby’s met geelzucht. Gebruik het niet bij iemand die depressief is of last heeft van een lage bloeddruk, verkoudheid of spierverlamming.

Blauw – emotionele gezondheid
Iemand met een evenwichtige hoeveelheid blauw in zijn of haar kleurenkaart, zal zich geïnspireerd en kalm voelen, is in vrede met alles en iedereen. Maar als blauw overactief is, komen negatieve karaktertrekken zoals arrogantie, egoïsme, zelfgenoegzaamheid en dogmatiek naar voren. Een tekort aan blauw kan ervoor zorgen dat iemand zich terugtrekt uit de wereld en bang, verlegen en onbetrouwbaar wordt.

Blauw – spirituele gezondheid
Blauw is de kleur van het keelchakra, dat esoterisch bekendstaat als het centrum van de wilskracht. Het geeft ons de vrije wil om ons spiritueel bewustzijn uit te breiden tot zielsniveau of om het bestaan van een ziel te ontkennen. Een evenwichtige hoeveelheid blauw verschaft iemand hoge idealen en geloof en vertrouwen in spiritueel inzicht. Het spirituele doel van een blauwe persoon is om het bestaan van de ziel te herkennen en vervolgens te werken aan integratie daarvan in alle aspecten van zijn spiritualiteit.

Blauw – relaties
Blauw met Rood – u houdt van een kalm, vredig leven, daarom kan het prikkelbare karakter van uw partner u wel eens te veel worden.
Blauw met Scharlaken – u moet uw partners zorgeloze en respectloze levenshouding accepteren om deze relatie aan te gaan.
Blauw met Oranje – jullie vullen elkaar perfect aan, dus ligt er samen een prachtig leven in het verschiet.
Blauw met Goud – een mooi partnerschap. Denk maar aan de gouden zon in een blauwe hemel om te zien hoe goed jullie bij elkaar passen.
Blauw met Geel – jullie hebben beiden een erg sterk karakter, maar samen kunt u in vrede en harmonie leven.
Blauw met Lichtgroen – deze relatie zal weinig botsen, want jullie houden allebei van een rustig, vredig leven.
Blauw met Groen – zolang u voelt dat u uw partner kunt vertrouwen, zal deze relatie goed kunnen werken.
Blauw met Turkoois – u kunt uw partner helpen om niet in een eigen droomwereld terecht te komen.
Blauw met Blauw – jullie zijn beiden zo druk met anderen dat u erg weinig tijd overhoudt voor elkaar.
Blauw met Indigo – spiritueel zult u geïnspireerd worden om nieuwe hoogten te bereiken in uw bewustwording. Voor een goede relatie moeten jullie allebei met beide benen op de grond blijven.
Blauw met Violet – Gelukkig kunt u zich goed aanpassen, want deze relatie zal verandering in uw leven brengen.
Blauw met Magenta – dit kan heel goed gaan. Jullie zijn trouw en zullen elkaar bij moeilijkheden tot steun zijn.

Vroeger waren de meeste keukens blauw, daar dit insecten werend, koel en ontsmettend werkt. De kleur Blauw wordt ook nog steeds in operatie kamers veel gebruikt vanwege deze werking en door zijn opwekkend en toch rustgevend effect.
Deze kleur heeft dan ook effect op het centrale zenuwstelsel . Bloeddruk , polsslag , ademhaling en de zelf beschermende mechanisme weer op te laden . Het lichaam stelt zich in op ontspanning en herstel, daarom wordt behoefte aan deze kleur bij ziekte en uitputting groter .
Blauw is de kleur van trouw, tijdloos, traditie en van mannelijkheid. (lichtblauw voor een baby jongetje)
In tegenstelling met roze (staat voor uitgeven) is blauw een kleur van ontvangen/krijgen.

* Blauwe stralen verhogen de stofwisseling, de vitaliteit en de groei.
* Blauwe stralen vertragen de werking van het hart en zijn daarom goed toepasbaar bij hartkwalen.
* Blauw werkt in het bijzonder op het bloed en kan ook de bloeddruk iets verhogen.
* Blauwe stralen zijn zeer fijn, hebben een groot doordringend vermogen en zijn bij uitstek geschikt bij ontstekingen, waarop ze een kalmerende en verkoelende invloed hebben.
*Blauw is de harmonie brengende en evenwicht herstellende kleur, die goed werkt bij zenuwachtige opwinding.

De psychologische effecten van blauw :
Wie behoefte heeft aan blauw verlangt naar een rustige en vredelievende omgeving. En dat men zijn vrienden en de omgeving hem vertrouwen schenken .
Wie blauw afwijst wil banden verbreken (vaak heeft dan de combinatie kleur rood de voorkeur als een soort uitbarsting van losbandig seksueel leven gecombineerd met de kleur geel) Bestaande emotionele relaties en de omgang met mensen wijst hij/zij dan ook af. Hij vind ze vervelend of hinderend .
* Blauw  is heilzaam bij te grote opwinding.
* Blauw is heilzaam in gevallen van manische depressiviteit in de manische fase (rood voor de depressieve fase).
* Blauw werkt bij emotionele klachten meer kalmerend dan groen.
* Blauw is de kleur voor meditatie en spirituele groei.
* Blauw ontspant de geest en beheerst de keel chakra, die het centrum van de creativiteit vormt.
* Blauw werkt gunstig bij lichamelijke en psychische bijziendheid, want het richt het ik naar buiten, waardoor het individu zich bewuster van zijn omgeving wordt en in betere harmonie met zijn omgeving kan leven.
* Blauw wordt gebruikt om de introverte persoon uit zijn schulp te halen.

Blauw algemeen:
Liefde uitstralen, verlangen naar Liefde, geloof, streven, reinheid, rust, trouw, normen, traditie, familie, betrouwbaarheid, ernst, verantwoordelijkheid, plicht, zelfbeheersing, oneindigheid, vriendelijkheid, genezing. koelheid, ruimte, de ziel en religie, gevoelens, empathie en zelfonderzoek.
Deze kleur vraagt om tot rust te komen, in zichzelf te keren en harmonie te zoeken met zichzelf en de omgeving. Blauw laat een vrouwelijke kracht zien en staat voor spiritualiteit. Blauw staat voor waarheid en vertrouwen.

Blauw negatief:
Aan stemming onderhevig, koud, zonder emotie, eenzaamheid, isolatie.

Stralend blauw
Geestelijke ontwikkeling, waarheidlievend, inspiratie, kunst, schoonheid, muziek, wijsheid, alwetendheid, geest zuiverend.

Indigo
Kennis, sociaal gevoel, optimisme, wijsheid, mediumschap, integrerend.

Lapis blauw /groenblauw
Macht, kracht, gezag, heerschappij.
Met betekenis ten behoeve van de 6de Chakra in de 6de Fase:
Meditatie. Het onthechten van het aardse. Abstract denken. Waarnemen.

Blauw violet
Activeert gerijpte kennis, vergeestelijking, religie, devotie, wijsheid, spiritueel hogere idealen, bescheidenheid, fijngevoeligheid, ernst, diepzinnigheid, macht en sterkte.

 

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.