Anusara Yoga

Anusara yoga
De Anusara yoga is gebaseerd op de oude tradities van tantrische filosofie en Hatha yoga. Het is een originele en moderne stijl. De methode is sierlijk en gericht op het hart, op vreugde en op het vergroten en verspreiden van shakti: levensenergie. Tijdens de lessen worden er grappen gemaakt, maar dat lachen heeft een hoger doel.

De basis van de Anusara yoga zijn drie A’s: attitude (instelling), alignment (uitlijning) en action (actie). De instelling is de ‘intentie van het hart’, dit vormt de kracht achter elke yogahouding. Met de juiste intentie kan elke beweging een uitdrukking zijn van het goddelijke. De bedoeling van Anusara is om onze goddelijke natuur te laten ontwaken en het leven te vieren. Dat doe je onder andere via de adem, het zacht maken van je gezicht en een glimlach te laten verschijnen.

Met de juiste uitlijning kan volgens de Anusara yoga de levensenergie optimaal door het lichaam stromen. Die stroom van energie is de actie en dit resulteert in een gevoel van eenheid en vrijheid. Binnen de Anusara yoga worden ook vaak therapeutische aanpassingen gedaan bij blessures.

Chat openen
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? laat een berichtje achter.